Fabrikken ble etablert i Elverum så tidlig som i 1974 og var opprinnelig eid av NAF-laboratoriene. Siden ble det gjennomført en rekke eierskifter. I 2013 overtok Takeda, som kort tid etter bestemte seg for å legge ned produksjonen og flytte den utenlands. Da åpnet det seg muligheter for nye eiere og ansatte som gikk sammen, stiftet selskapet Curida og overtok fabrikken.

- Vi fikk på plass et knippe med langsiktige avtaler som ga oss den tryggheten vi trengte for å starte opp på nytt, sier Leif Rune Skymoen som er daglig leder i Curida.

Fabrikken har spesialisert seg på steril produksjon av flytende legemidler for ulike farmasiselskaper.

- Spisskompetansen som vi innehar på denne typen legemiddelproduksjon har vi bygd opp over flere tiår. Årsaken til at vi lykkes i den internasjonale konkurransen handler om at vi har en kvalitetsbevisst organisasjon som innehar lang erfaring med produksjon av sterile legemidler. Kvalitet er særdeles viktig i denne typen produksjon, og prisen er også en avgjørende faktor for at vi blir valgt som leverandør, sier Skymoen.

Skymoen mener at vi må passe godt på de mulighetene som norsk helsenæring har i landet og er opptatt av norsk produksjon:

- Derfor jobber vi for å bygge en bro mellom innovative, norske biotekselskaper og produksjonsmiljøene. Vår tanke er at legemidler som blir utviklet i Norge også må produseres her for at vi skal kunne bygge opp sterk helsenæring med mange tusen nye arbeidsplasser, sier Skymoen avslutningsvis.