Dette gjelder også sårbehandling, forteller senior produktspesialist i 3M Norge AS, Annelise Vågan Pettersen.

- Velferdsteknologi er kjernen i vår forskning og utvikling. Kvalitetsprodukter som forenkler behandlingen og reduserer sårskift, frigjør verdifull tid for personalet, og gir økt livskvalitet for brukeren. 3M er et globalt, vitenskapsbasert selskap, med tusenvis av produkter. Vår unike limteknologi er et av kjerneområdene, også innen sårbehandling. Tape- og bandasjeproduktene våre hefter godt, uten å skade huden.

Flere satsningsområder

Pasientsikkerhetskampanjen har lagt opp til en nulltoleranse for trykksår. Dette er et satsningsområde for oss, sier Pettersen.

- Vi har kostnadseffektive, klinisk dokumenterte produkter, som f.eks Cavilon hudpleieserie, og et faglig program for å forebygge og behandle trykksår. Et annet viktig område er kompresjonsbehandling, et enkelt og anvendelig Coban2 Kompresjonssystem til forebygging og behandling av venøse leggsår. Et nytt konsensusdokument, utviklet av internasjonalt anerkjente kliniske eksperter, anbefaler bruk av kompresjonsbehandling for økt helingsfrekvens og færre tilbakefall.

Pettersen mener at også anerkjennelsen for å jobbe med sår må heves.

- Flere sårpoliklinikker og sårsenter vil kunne bidra til å heve anerkjennelsen, og spesialisthelsetjenestene ville være mer tilgjengelig for alle, uansett hvor man bor. Kunnskap, tilgjengelighet og en felles strategi ville gjøre sårbehandlingen bedre og mer effektiv, og sikre best mulig utredning og oppfølging av den enkelte pasient.