Skip to main content
Home » Helseinnovasjon » Norsk selskap vil beskytte samfunnet mot farlige bakterier og virus
Sponset

Selskapet Spectrum Blue introduserer en nyskapende, patentert teknologi som et effektivt og bestandig virkemiddel mot resistente bakterier, virus, biofilm og sopp. Produktet Q-FIELD™ vil hjelpe virksomheter innen sykehus, sykehjem, restaurant, hotell, eiendom og tilsvarende aktører med behov for å redusere smittefare, muggsopp og forenkle renhold.

Verden står overfor en alvorlig helsekrise som akselererer på grunn av varmere og våtere klima, og større tetthet av mennesker. Ifølge ledende epidemiologer har vi nå trådt inn i post-antibiotika-æraen, der antallet resistente bakterier øker drastisk. Dette gjelder både for bakterier og virus, mens flere typer sopp sprer seg raskt og blir stadig mer aggressive. Samtidig innfører EU strengere regler for desinfeksjonsmidler, og helsevesenet har dermed færre verktøy for å bekjempe disse truslene.

Brage Johansen

CEO, Spectrum Blue

Fjerner bakterier, virus og muggsopp

Hvordan kan vi beskytte oss i denne nye æraen? En kombinasjon av forebyggende tiltak som bruk av masker, håndvask, grundigere rengjøring og dekontaminering er essensielt. Men effekten av disse tiltakene varer kun en kort stund og har liten eller ingen effekt over tid. Hva om det fantes en beskyttelse som reduserte smittefare kontinuerlig?

Q-FIELD™ er en ny teknologi som fjerner bakterier, virus og muggsopp fra malte overflater. Produktet er ikke giftig, har en langvarig effekt, og vil forbedre miljøet i bygninger, sykehus, sykehjem, restauranter, hoteller og lignende. Vårt første produkt er en innendørs maling med “Q-FIELD™ Inside”, som kan brukes på alle overflater man ønsker å male slik som tak, vegger, møbler med mer. Den desinfiserende effekten av malte flater er kontinuerlig, så lenge malingen er intakt. 

Q-FIELD™ er en ny teknologi som ferner bakterier, virus og muggsopp

Større sikkerhet ved pandemier

Q-FIELD™ fungerer 24/7 365 dager i året. Sammen med de tradisjonelle tiltakene mot smitte vil Q-FIELD™ også kunne bidra til større sikkerhet ved framtidige pandemier, samtidig som produktet effektiviserer renhold og reduserer kjemikaliebruk. Q-FIELD™ blir nå testet og integrert i flere materialer slik som tekstiler, plastikk, silikon og spray, slik at alle overflater kan beskyttes der det trengs.


Q-FIELD™ produseres i Norge og leveres globalt. Vi har etablert kontorer i EU og UK. 

Next article