Skip to main content
Home » Fremtidens sykehus » Er dette fremtidens seniorleiligheter?
Sponset

Hvordan vil du bo når du blir eldre? Dette er spørsmål stadig flere stiller i takt med den kommende eldrebølgen. Det krever at man tenker nytt.

Midt i hjertet av Frogner ligger Gabels Park. Bygården består av 80 lyse og trivelige seniorleiligheter i et hyggelig nærområde med kulturtilbud, parker og serveringssteder. Her kan seniorer leie leiligheter i tre ulike størrelser, skape sitt eget hjem ved å møblere selv og ha helse- og servicepersonell tilgjengelig 24 timer i døgnet. Bygården har egen restaurant med skjenkebevilling, personlig helseoppfølging, felles trening med fysioterapeut to ganger i uken og rengjøring inkludert i husleien.

Dagens eldre stiller større krav

Ifølge Cathrine Rugås, områdedirektør i Stendi Senior er dette en boform vi kommer til å se mer av i fremtiden.

– Dagens eldre stiller andre krav enn generasjonen før dem. De er aktive, de reiser mer, går på konserter, kino, restauranter og kafeer. Å ha disse tilbudene i umiddelbar nærhet betyr mye for å kunne fortsette å leve et aktivt liv.

Cathrine Rugås

Områdedirektør i Stendi Senior

Trygghet for beboerne

Selve leilighetene er tilrettelagt for eldre, og det er heis til alle etasjer.

 – De færreste har behov for helsehjelp og tilpasninger når de flytter inn, men det gir trygghet å vite at hjelpen alltid er nær dersom en skulle trenge det i fremtiden. Alle beboere får trygghetsalarm med innebygd GPS når de flytter inn.

Foto: Stendi

Et sosialt seniorliv

Ensomhet blant eldre er utbredt, og dette var ifølge Rugås en av årsakene til at de etablerte Gabels Park i utgangspunktet.

– Det er mye god helse i sosialt samvær. I samråd med beboerne planlegger vi stadig hyggelige aktiviteter. Vi har beboerfester med tema etter årstid og høytider. For eksempel 17. mai-frokost, skalldyrfest på sommeren og Oktoberfest om høsten. I peisestuen har vi både filmkvelder og quiz, i tillegg til fast vaffel-søndag og suppe-onsdag. Her deltar folk på det de ønsker, og nyter privatlivets fred om de heller vil det.

Husrestauranten «Det Glade Bord» er ikke bare et naturlig samlingspunkt for beboerne, men også godt kjent i nabolaget for å arrangere alt fra kåseri-kvelder til andre kulturinnslag.

– Gode måltider er samlende. Her nytes god mat fra husets kokker, mens erfaringer, skrøner og latter deles. Beboerne velger selv om de vil spise i restauranten eller i leiligheten.

Foto: Stendi

Gjesteleiligheter for pårørende

Boformen er ikke bare populær blant beboerne. Gabels Park får også mange henvendelser fra pårørende som ønsker å få vite mer om seniorkonseptet.

– Som pårørende ønsker man jo det beste for de man er glad i. I tillegg har vi gjesteleiligheter for de som har lyst til å komme på besøk.

«Prøvebo» din egen seniorleilighet

Mange opplever det som et stort skritt å skulle flytte fra egen enebolig eller leilighet.

– Vi opplever at mange seniorer finner en økt frihet i å flytte til noe mindre og mer lettstelt. Men selvsagt er det et stort skritt å ta. Derfor tilbyr vi «Prøvebo» i Gabels Park, der du kan bo noen uker i en av våre møblerte leiligheter for å se om dette passer for deg. Vi tror ikke du blir skuffet, avrunder Rugås med et smil.

Vil du vite mer om hvordan det er å bo på Gabels Park?

Ring oss gjerne for en hyggelig prat på 941 64 633 eller bestill prospekt på stendi.no.

Tekst: Stendi

Next article