Skip to main content
Home » Fremtidens sykehus » Tryggere alderdom med Contact
Sponset

Det norske selskapet ContinYou søker nå sykehjem og eldreboliger over hele landet for å teste den revolusjonerende helseklokken Contact.

– Vi ønsker å teste klokker og alarmrapportering i mye større grad enn det vi har gjort hittil, og søker derfor private og kommunale helseaktører over hele landet, sier Glenn Arild Haugland, produktsjef i ContinYou. Det kan være pleie- og sykehjem, eldreboliger eller andre typer helseforetak.

avatar

Glenn Arild Haugland

Produktsjef i ContinYou

I 2014 fikk gründer Terje Tobiassen hjertestans i bilen. Takket være kompetente og snartenkte forbipasserende gikk det heldigvis bra, men i ettertid kom tankene rundt «hva om dette kunne vært unngått»? eller «hva om det hadde skjedd på et øde område uten at noen oppdaget hendelsen?».

Revolusjonerende helseklokke

– Det var starten på utviklingen av helseklokken Contact, sier Haugland, som sammen med Terje og hans eldste sønn høsten 2015 startet selskapet ContinYou AS.

I dag er de 15 dedikerte ansatte, har flere eksterne samarbeidspartnere og samarbeider i tillegg med et faglig team bestående av helsepersonell og spesialister.

– Noe lignende fantes ikke på markedet, og på relativt kort tid fikk vi med oss en rekke investorer på laget, og lanserte våren 2017 den revolusjonerende helseklokken Contact.

Klokken brukes allerede av mange, og interessen er stor både i Norge og utlandet.

Skaper trygghet

– Contact skaper trygghet for både bruker, pårørende og helsepersonell, og kan gi en helt unik frihet til både eldre, demente og andre pleietrengende, sier Haugland.

Den avanserte helseklokken måler puls, bevegelse, skritt og hudtemperatur. Ved unormale kombinasjoner av målingene utløses en alarm, og pårørende, pleiepersonell eller en hjelpetjeneste varsles ved at det kobles opp en mobilsamtale direkte fra klokken.

– Dette er mer enn en trygghetsalarm, sier Haugland, og forklarer at et integrert sim-kort gjør det mulig å kommunisere med brukeren. På den måten får man bekreftet eller avkreftet om noe er galt. Klokken er også utstyrt med avanserte sensorer som blant annet kan varsle fall, i tillegg til en nødknapp som kan aktiveres for akutt hjelp.

Økt frihet

I motsetning til en tradisjonell trygghetsalarm er Contact designet for også å kunne brukes ute – helseklokken fungerer like godt på farten som hjemme.

– Vi vet at mange eldre er bekymret for at noe skal skje, og kvier seg for å gå ut. Med Contact har de en trygghet med seg uansett hvor de går, og de pårørende eller andre helsetjenester vil få beskjed hvis noe er galt. Helseklokken er også utstyrt med GPS, som for eksempel er gunstig når det dreier seg om demente.

Ta kontakt!

Contact er designet, utviklet og produsert i Norge, og for å kunne fortsette jobben med å gjøre produktet enda bedre trenger Haugland og resten av teamet i ContinYou flere testbrukere. Er ditt helseforetak interessert i å bidra til utviklingen av morgendagens velferdsteknologi, ta kontakt med Glenn Arild Haugland på telefon 51 66 51 66 eller e-post [email protected] for en uforpliktende prat.

Av Christine Wollan, [email protected]

Next article